Εκδρομές

Όλες οι εκδρομές προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Η χρέωση διαφοροποιείται ανά όχημα / ώρα(*)

Συγκεκριμένα :

Όχημα
Τιμή / ώρα
TAXI (1-4)
30 €
MINI BUS (9-14)
50 €
MINI BUS (14-19)
60 €
BUS (50-65)

Η Παραλία Μπάλος & Γραμβούσα

Η παραλία του Μπάλου και το νησί Γραμβούσα βρίσκονται στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στο νομό Χανίων. Μπάλος είναι η εξωτική παραλία-λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται μεταξύ της χερσονήσου της Γραμβούσας του ακρωτηρίου Τηγάνι και Γραμβούσα (Ήμερη Γραμβούσα), το ένα από τα δύο νησιά ακριβώς απέναντι από την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, ενώ λίγο βορειότερα βρίσκεται το δεύτερο νησί, η Άγρια Γραμβούσα.

Στον Μπάλο και την Ήμερη Γραμβούσα μπορείτε να πάτε με κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι της Κισσάμου, ενώ μόνο στον Μπάλο έχετε την δυνατότητα να πάτε και μόνοι σας, οδικώς μέχρι ενός σημείου και μετά περπατώντας. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο και εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τουρκουάζ νερά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από εκατομμύρια σπασμένα κοχύλια. Ιδανικός προορισμός για κολύμπι και εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.

Το Νησί της Γραμβούσας
Ακριβώς απέναντι από τον Μπάλο βρίσκεται η Ήμερη Γραμβούσα. Τουριστικός προορισμός σήμερα λόγω του ενετικού κάστρου (σε σχήμα ισοσκελούς τριγώνου) που υπάρχει στο ψηλότερο τμήμα του νησιού με την μακραίωνη ιστορία του.

8 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΑΠΟ 240€

Ελαφονήσι Χανίων

Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς), βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε μέσα στο νερό.

Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura, Θα έλεγε κανείς ότι η φύση έκανε το θαύμα της εδώ! Αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τόσο δημοφιλής προορισμός στον νομό Χανίων και την Κρήτη.

Λευκή Άμμος – Τυρκουάζ Νερά
Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροδίζει σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά. Όλη η περιοχή αποτελεί μια απέραντη καλοκαιρινή παιδική χαρά για μικρούς και μεγάλους.

7 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΑΠΟ 210€

Φαλάσαρνα Χανίων

Τα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στο νησί, τόσο για τις παραλίες αλλά και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Η ευρύτερη περιοχή στα Φαλάσαρνα εξάλλου έχει ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της ποικιλίας της χλωρίδας και πανίδας αλλά για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της. Εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη αμμώδη περιοχή και η κεντρική παραλία είναι πολύ οργανωμένη με ομπρέλες και καντίνες στις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Καθώς κατεβαίνεις με το αυτοκίνητο παρατηρείς ότι η άμμος είναι λευκή και δίνει στο νερό μια άσπρη – μπλε απόχρωση, το οποίο σε συνδυασμό με τον άνεμο σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε έναν εξωτικού κόλπο.

Αντικρίζοντας τα Φαλάσαρνα από το ύψωμα μετά το χωριό Πλάτανος θα δείτε πολλά θερμοκήπια, αφού η περιοχή προσφέρεται για καλλιέργεια οπωροκηπευτικών. Στον αρχαιολογικό χώρο, που υπάρχει σήμερα στα Φαλάσαρνα, μπορεί κανείς να δει τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Ήταν αφιερωμένη στη νύμφη Φαλασάρνη και ήκμασε τον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ.

6 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 180€

Παλαιόχωρα Χανίων

Είναι μια κωμόπολη που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης. Απέχει 77 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο και αυτό της δίνει ένα φυσικό προνόμιο να βρίσκεται ανάμεσα από δύο κόλπους. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλές επιλογές σε παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα στον δυτικό κόλπο εκτείνονται οι παραλίες Παχιά Άμμος, Λιμνάκι, Ψηλός Βόλακας, Πλακάκι, Αζούρο, Γραμμένο και Κριός. Ενώ στον ανατολικό κόλπο εκτείνονται οι παραλίες χαλίκια, παραλία Άνυδρων και Γιαλισκάρι.
Είναι πολύ γνωστό και τουριστικό μέρος όχι μόνο από ξένους αλλά και από Έλληνες διότι είναι ένας πανέμορφος και οικονομικός προορισμός.

Στην Παλαιόχωρα υπάρχουν και πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες, μπαρ – ντίσκο και δραστηριότητες για να γεμίσει τις μέρες του.

6 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 180€

Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας

Η επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας θα σας δώσει την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με τις διαδοχικές ιστορικές περιόδους της Κρήτης. Ο αρχαιολογικός χώρος εξακολουθεί και σήμερα να φέρνει στο φως νέα σημαντικά ευρήματα μέσα από τη συνεχιζόμενη ανασκαφική δραστηριότητα. Προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες τους οποίους γοητεύει με τα διάσπαρτα μνημεία της και τις μυθολογικές τους συναρτήσεις. Το όνομά της η αρχαία Άπτερα, σύμφωνα με το μύθο, το πήρε ύστερα από ένα μουσικό αγώνα μεταξύ των Σειρήνων και των Μουσών: οι Μούσες κέρδισαν και οι Σειρήνες ηττημένες έχασαν τα φτερά τους.

Η σημαντικότατη αρχαία πόλη – κράτος αρχαία Άπτερα βρίσκεται νοτιοανατολικά του κόλπου της Σούδας, στα Χανιά. Η αρχαία Άπτερα αναφέρεται ήδη στις πινακίδες της Γραμμικής Β’ (14ος – 13ος αι. π.Χ.) και εξακολουθεί να ζει μέχρι και τον 7ο αι. μ.Χ., οπότε καταστρέφεται από ισχυρό σεισμό σε συνδυασμό με τις επιθέσεις των Σαρακηνών πειρατών. Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν ακόμα τα ερείπια μικρού ναού των κλασσικών χρόνων, θολωτές δεξαμενές της ρωμαϊκής εποχής καθώς και ένα μικρό θέατρο. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές στην αρχαία Άπτερα εκτίθενται στο αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Μετά την επίσκεψη στα Αρχαία Άπτερα απολαύστε ένα Κρητικό παραδοσιακό γεύμα στο Εστιατόριο «Κρητική Γωνιά» στα Μεγάλα Χωράφια.

3 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 90€

Μοναστήρια Ακρωτηρίου και Τάφοι Βενιζέλων, Χανιά

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας – Τσαγκαρόλων (16ος αιώνας): Είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι στην Κρήτη, αξιοθαύμαστο λόγω της αρχιτεκτονικής ομορφιάς του. Έχει υποστεί βλάβες λόγω των συνεχών λεηλασιών και πυρκαγιών . Στο μοναστήρι, φημισμένο για την παράδοση και τις εκλεκτές ποικιλίες αμπέλου, παράγεται ο φημισμένος εξαίρετος οίνος του Μοναστηριού. Η Μονή Γουνερνέτου (15ος): Βρίσκεται στα βόρεια του ακρωτηρίου και είναι πλούσια σε εξωτερική ομορφιά. Το μοναστήρι του Καθολικού: Χτισμένο τον 6ο-10ο αιώνα και είναι το παλαιότερο μοναστήρι της Κρήτης.

Άλλα μοναστήρια του Ακρωτηρίου: Μονή Αγίου Ιωάννη του Ελεήμου (17ος αι.), Γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στους Κορακιές (17ος αι.), Άγιος Αντώνιος Γλέμπε και σπηλαιώδης ναός Αρκουδιώτισσας δίπλα στο μοναστήρι Γκουβερνέτο, σπηλαιώδης εκκλησία του Αγ. Γεώργιου Απηδιώτη (14ος αι.) στον οικισμό Παζινού μέσα στο φαράγγι του Μαυρέ. Αξίζει να περάσετε από τους Τάφους των Βενιζέλων ένα σημείο με υπέροχη πανοραμική θέα την πόλη των Χανίων. Εκεί βρίσκονται οι τάφοι του γνωστού Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή Βενιζέλου, η εκκλησία του Προφήτη Ηλία και το άγαλμα του Σπύρου Καγιαλέ Κρητικού μαχητή την περίοδο της κρητικής επανάστασης έναντι των Τούρκων κατακτητών.

3.5 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 105€

Ηράκλειο – Κνωσσός

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού βρίσκεται 5 χλμ. Νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η τοποθεσία αυτή κατοικήθηκε κατά τη διάρκεια των νεολιθικών χρόνων (6000 π.Χ.). Στα ερείπια του νεολιθικού οικισμού χτίστηκε το πρώτο Μινωικό ανάκτορο (1900 π.Χ.) όπου κυριάρχησε η δυναστεία του Μίνωα. Καταστράφηκε το 1700 π.Χ. και ένα νέο ανάκτορο χτίστηκε στη θέση του. Το παλάτι κάλυπτε έκταση 22 στρεμμάτων, ήταν πολυώροφο και είχε περίπλοκο σχέδιο. Λόγω του γεγονότος αυτού, το παλάτι συνδέεται με συναρπαστικές θρύλους, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο. Μεταξύ 1.700-1.450 π.Χ., ο μινωικός πολιτισμός βρισκόταν στο αποκορύφωμά του και η Κνωσός ήταν η πιο σημαντική πόλη-κράτος.

Στα χρόνια αυτά η πόλη καταστράφηκε δύο φορές από σεισμούς (1.600 π.Χ., 1.450 π.Χ.) και ανακατασκευάστηκε. Η πόλη της Κνωσού είχε 100.000 πολίτες και συνέχισε να είναι σημαντική πόλη-κράτος μέχρι την πρώιμη βυζαντινή περίοδο. Η περιοχή ανακαλύφθηκε το 1878 από τον Μίνωα Καλοκαιρινό .Οι ανασκαφές στην Κνωσό ξεκίνησαν το 1.900 μ.Χ. από τον αγγλικό αρχαιολόγο Sir Arthur Evans (1851-1941) και την ομάδα του και συνεχίστηκαν για 35 χρόνια. Η Κνωσός γέννησε διάσημους άνδρες όπως ο Χερσίφρων και ο γιος του Μεταγένης, η δημιουργία του οποίου ήταν ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, το Αρτεμίσιο, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

8 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 240€

Ρέθυμνο Παλιά Πόλη Και Μουσείο Ξυλογλυπτικής Αξου

Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, κτισμένη στην τοποθεσία της αρχαίας Ρήθυμνας (4-5ος πΧ αιώνας). Μετά τη Βυζαντινή εποχή, το Ρέθυμνο οχυρώθηκε και ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο από τους Ενετούς. Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα για τον επισκέπτη της Κρήτης, ο οποίος έχει την δυνατότητα να περιπλανηθεί στο παρελθόν. Κοντά στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια με τους κήπους και τα αρώματα, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφτεί το μεγαλύτερο φρούριο στην Κρήτη, το μεγαλοπρεπές φρούριο της Fortezza.

Το Μουσείο Ξυλογλυπτικής στο κέντρο της Κρήτης και στους πρόποδες του Ψηλορείτη είναι μια μόνιμη συλλογή του γλύπτη Γεωργίου Κουτάντου. Λειτουργεί ταυτόχρονα Mουσειακός και Eργαστηριακός χώρος και είναι το αποτέλεσμα είκοσι χρόνων ενασχόλησης με τη γλυπτική. Συγκεκριμένα στην Αξό Μυλοποτάμου, μία ώρα από το Ρέθυμνο μέσα στο φυσικό περιβάλλον, εκτίθενται σε ένα διώροφο νεόκτιστο χώρο 300 τ.μ., περισσότερα από εκατό γλυπτά, χειροποίητα έργα τέχνης από ένα σφυρί και ένα σκαρπέλο. Οι διαστάσεις των γλυπτών είναι σε φυσικό μέγεθος, ενώ ορισμένα από αυτά παρουσιάζονται σε μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως «Ο Αετός και ο Όφις» μήκους περίπου έξι μέτρων.

7 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 210€

Γεωργιούπολη – Αργυρούπολη

Η Γεωργιούπολη είναι το ανατολικότερο παραθαλάσσιο θέρετρο της βόρειας ακτής στο νομό Χανίων, και βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα. Στην πλατεία και στους γύρω δρόμους θα βρείτε καταστήματα όλων των ειδών. Στην Γεωργιούπολη υπάρχουν δύο παραλίες. Η μικρή παραλία Καλυβάκι που βρίσκεται στην άκρη του οικισμού και η μεγάλη παραλία που εκτείνεται προς τα ανατολικά. Η μεγάλη παραλία 9 χιλιόμετρα καταπληκτικής αμμώδους παραλίας με καθαρά νερά, στη μέση ενός ιδιαίτερα γραφικού τοπίου, είναι καλά οργανωμένη, με πλήθος ξαπλώστρες και ομπρέλες. Απολαύστε το πρωινό σας με θέα το γαλάζιο της θάλασσας και το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα.

Η Αργυρούπολη που το 2008 έλαβε το βραβείο του καθαρότερου οργανωμένου παραδοσιακού οικισμού, είναι φημισμένη για τα φυσικά της αξιοθέατα, αφού εδώ ο επισκέπτης θα βρει όμορφες πηγές και παλιούς μύλους. Οι πηγές της Αγίας Δύναμης, με αναφορά στη θεία προέλευση της δύναμης του νερού, δεσπόζουν στην περιοχή, σε ένα κατάφυτο μέρος με τα νερά του ποταμού Μουσέλα να κυλούν από κάθε σημείο. Εκατό μέτρα κάτω από την εκκλησία των Αγίων Πέντε Παρθένων, υπάρχουν οι πηγές του ποταμού Πετρέ, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με τεράστια αιωνόβια πλατάνια. Η Αργυρούπολη είναι το ιδανικό μέρος για φαγητό, καθώς οι ταβέρνες του χωριού είναι γνωστές για τους παραδοσιακούς μεζέδες τους σε όλη την περιοχή.

5 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 150€

Βρύσες – Λίμνη Κουρνά

Oι Βρύσες είναι το χωριό των Χανίων που αποτελεί και την έδρα του Δήμου Αποκορώνου. Είναι κτισμένο στους πρόποδες των Λευκών Ορέων (Μαδάρες) και σε υψόμετρο 62 μέτρων Η ονομασία του χωριού οφείλεται στη μορφολογία του εδάφους του, στην ύπαρξη δηλαδή πολλών βρυσών, πηγών – τρεχούμενων νερών. Η μαγευτική τοποθεσία που είναι κτισμένο το χωριό, τα άφθονα νερά του, οι πηγές και τα ποταμάκια του κάνουν τις Βρύσες ένα από τα ωραιότερα χωριά του Αποκόρωνα. Στον Βρυσιανό ποταμό βρίσκεται και μια ελληνορωμαϊκή γέφυρα, ανατολικά από το χωριό, στην έξοδο προς το Ρέθυμνο, κάτω από τη νέα εθνική οδό.

Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική φυσική λίμνη σε όλη την Κρήτη ,έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα για την Ελλάδα με μεγάλη βιοποικιλότητα. Η λίμνη ενδείκνυται για ημερήσια εκδρομή ή περίπατο και θεωρείται ως προορισμός αναψυχής και παραθερισμού, φυσιολατρικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος. Υπάρχουν θαλάσσια ποδήλατα για τους λουόμενους προς εξερεύνηση της λίμνης & κολύμπι στα βαθιά νερά καθώς και ξαπλώστρες για χαλάρωμα στις όχθες της λίμνης. Το κυκλικό σκούρο χρώμα της ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί ο μύθος ότι η λίμνη δεν έχει πυθμένα, ενώ η ομορφιά της συντηρεί μέχρι σήμερα τον θρύλο σχετικά με την νεράιδα που ζει στην λίμνη. Απολαύσετε το φαγητό σας στις ταβέρνες στη λίμνη Κουρνά, που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να γευματίσετε δίπλα στα νερά απολαμβάνοντας την όμορφη θέα.Οι ταβέρνες προσφέρουν παραδοσιακά Κρητικά πιάτα και καλό θα είναι να δοκιμάσετε το απάκι (καπνιστό χοιρινό κρέας) ή το κατσικίσιο κρέας που είναι φημισμένο στην περιοχή.

5 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 150€

Βοτανικό Πάρκο Κρήτης – Λίμνη Αγιάς

Μια έκταση διακοσίων περίπου στρεμμάτων σας περιμένει να γνωρίσετε φρουτόδεντρα από όλο τον κόσμο, βότανα, φαρμακευτικά αλλά και καλλωπιστικά φυτά σε ένα πάρκο αλλιώτικο, όπου η διαμόρφωση του εδάφους και το μικρο-κλίμα της περιοχής το καθιστούν παράδεισο για εκατοντάδες φυτά και ζώα! Καταμεσής του πολύχρωμου, ζωντανού τοπίου στέκει μια καμένη αιωνόβια ελιά, ως δείγμα μνήμης και σημείο αναφοράς στη θλιβερή πυρκαγιά του 2004, στην ιστορία και στην προέλευση του πάρκου. Το νεότερο και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Νομού Χανίων βρίσκεται μόλις 18 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και συνδυάζει απολαύσεις που μόνο η Κρήτη μπορεί να προσφέρει! Ολοκληρώσετε την εμπειρία σας με ένα εξαιρετικό γεύμα στο εστιατόριο του συγκροτήματος. Η απόλυτα ντόπια, βιολογική και εποχιακή φιλοσοφία του θα σας μείνουν αξέχαστες!

Η τεχνητή λίμνη της Αγιάς βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο χωριό, 9 χλμ δυτικά των Χανίων. Είναι μια μικρή λίμνη έκτασης 450 στρεμμάτων, η οποία επικοινωνεί νότια με την κοιλάδα του Φασά. Η κοιλάδα αυτή θεωρείται ως η πιο υγρή της Κρήτης. Η λίμνη δέχεται νερό από τα Λευκά Όρη μέσω υπόγειων πηγών. Η μικρή αυτή λίμνη φιλοξενεί ίσως την μεγαλύτερη ποικιλία υδροχαρών φυτών στην Κρήτη, αλλά και πολύ σημαντικά είδη πανίδας, όπως σπάνια είδη φτέρης και βατράχων. Σήμερα εντάσσεται στο Δίκτυο Natura, καθώς φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών, φυτών και ερπετών.

5 ΩΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 150€

(*) Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια, και χρεώσεις εισόδων σε χώρους.